A szabadalom az új és feltalálói tevékenységen alapuló, iparilag alkalmazható találmányok jogi oltalmát biztosítja a technika bármely területén, mely által a jogosult kizárólagos jogot szerez a találmány hasznosítására.

Egy adott találmány kapcsán részt veszünk az ügyfelünk érdekeinek maximális érvényre juttatását segítő szabadalmi bejelentési stratégia kidolgozásában. Külön megbízás alapján újdonságkutatást, szabadalmazhatósági vizsgálatot, vagy szabadalomtisztasági vizsgálatot végzünk valamely találmánnyal kapcsolatban.

A fenti opcionális előzetes tájékozódó vizsgálatok eredményei alapján összeállítjuk a bejelentési kérelmet és szabályszerű mellékleteit, így elkészítjük a szabadalmi leírást, a kivonatot és az ábrákat, megszerkesztjük az igénypontokat és mindezeket benyújtjuk a megfelelő hivatalokhoz. Az eljárás során segítünk értelmezni és megválaszolni a hivatali határozatokat, javaslatokat teszünk az egyes döntési pontok elérésekor a továbblépés irányára. Tartjuk a kapcsolatot a hivatalokkal, nyilvántartjuk a határidőket és gondoskodunk a szükséges díjak befizetéséről is.

Ügyfeleinket közvetlenül képviseljük nemzetközi (PCT) és európai szabadalmi bejelentésekkel kapcsolatban az illetékes hivatalok előtt.

Külföldi szabadalomszerzés céljából felvesszük a kapcsolatot az adott országban működő megbízható partnerünkkel, aki az ottani hatóságok előtt képviseli ügyfelünket.