Ha az Ön, vagy vállalkozása által használt megjelölés (logó, márkanév, szó, jelmondat stb.) alkalmas arra, hogy valamely árut vagy szolgáltatást megkülönböztessen, úgy az védjegyoltalomban részesülhet.

Segítünk kidolgozni egy adott megjelöléssel, arculattal, márkanévvel vagy termékcsoporttal kapcsolatos optimális védjegybejelentési stratégiát. Amennyiben ügyfelünk ezt kéri, védjegykutatást végzünk és ennek alapján szakvéleményt adunk az adott védjegy lajstromozhatóságáról, más szóval a védjegy levédése körében.

Védjegykutatás keretében lehetőség van azonosság- vagy hasonlóság-kutatásra, továbbá a vizsgálat kiterjeszthető cégnevekre és doménnevekre is.

Ügyfelünk igényeit és céljait figyelembe véve javaslatot teszünk az árujegyzékre, illetve véleményezzük a bejelenteni kívánt megjelölést.

Elkészítjük a védjegybejelentési kérelmet és ennek szükséges mellékleteit, és ezeket benyújtjuk a megfelelő hivatalokhoz. Az eljárás során segítünk értelmezni és megválaszolni a hivatali határozatokat, javaslatokat teszünk az egyes döntési pontok elérésekor. Tartjuk a kapcsolatot a hivatalokkal, nyilvántartjuk a határidőket és gondoskodunk a szükséges díjak befizetéséről is.

A nemzetközi és európai uniós védjegybejelentésekkel kapcsolatban közvetlenül képviseljük ügyfeleinket az illetékes hivatalok előtt.

Külföldi nemzeti védjegyoltalom megszerzése céljából felvesszük a kapcsolatot az adott országban működő megbízható külföldi partnerünkkel, aki az ottani hatóságok előtt képviseli ügyfelünket.